Centar za unapređenje društva, u okviru projekta “Bezbednost se uči od malih nogu”, a u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj Gradske uprave Grada Beograda i Centrom za promociju bezbednosti saobraćaja, a u želji da pomogne roditeljima da svojoj deci osiguraju što bezbedniju vožnju i zaštite ih od povreda, organizuje javnu akciju besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta.

Javna akcija će se održati u nedelju, 26.04.2015. na parkingu iza vrtića Leptirić, ulica Generala Vladimira Kondića 1 na Voždovcu , u periodu od 10h do 13h.

Namenjena je svim roditeljima i ostalim zainteresovanima koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano. Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta.

Tom prilikom, u cilju promocije glavnih projektnih aktivnosti, u periodu od 12h-13h planiran je i koktel za predstavnike medija, kojem će pored projektnog tima prisustvovati i predstavnici Sekretarijata za saobraćaj Gradske uprave Grada Beograda i opštine Voždovac.

Javna akcija je deo projekta “Bezbednost se uči od malih nogu”, koji je usmeren na unapređenje bezbednosti u saobraćaju dece predškolskog uzrasta na teritoriji opštine Voždovac, koji realizuje Centar za unapređenje društva u partnerstvu sa Centrom za promociju bezbednosti saobraćaja  i stručnim saradnici firme “MODEL 5”. U okviru navedenog projekta, održane su dve obuke vaspitača PU “Voždovac”,sa ciljem da vaspitači unaprede svoje znanje iz oblasti saobraćajne edukacije. Od ponedeljka 23.03.2015. godine, otpočelo se sa edukacijom dece pripremnih grupa PU Voždovac na specijalizovanim saobraćajnim poligonima, posebno projektovanim za ovu namenu, gde ona u simuliranim uslovima realnog saobraćaja, uče osnovne saobraćajne lekcije koje su im neophodne za bezbedno učestvovanje u saobraćaju. Uzimajući u obzir značaj unapređenja bezbednosti saobraćaja, sredstva za ovaj projekat je obezbedio grad Beograd, od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, po programu koji je predložen od strane Saveta za bezbednost saobraćaja u Beogradu. Istim povodom, a ciljem unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja i preventivno-promotivnih aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, podržani su projekti i drugih udruženja.

Osoba za kontakt: Marijana Jovanović