Centar ZA unapređenje društva ne bi mogao da realizuje svoje ideje bez saradnje i dobrovoljnog rada mnogih društvenih subjekata. U svom dosadašnjem radu, Centar je ostvario odličnu saradnju sa većim brojem odredjenih organizacija i kuća, koje su veoma društveno odgovorne i koje prepoznaju ideje sa konkretnim rezultatima:

OPŠTINA SAVSKI VENAC

„BUDI DRUG“ – završen projekat u saradnji sa opštinom Savski venac, osnovnom školom za gluvu i nagluvu decu Dragan Hercog i OŠ Isidorom Sekulić. Osnovna ideja je da deca iz osnovne škole kroz odredjene radionice sa decom sa invaliditetom spoznaju njihov drugačiji život, razviju osećaj za humanost i ravnopravnost.
Opstina je pokazala izuzetnu zainteresovanost da nam bude ravnopravan partner na ovom projektu, spoznajući potrebe dece sa invaliditetom, kao i potrebe dece iz redovnih škola, koja nemaju priliku da se upoznaju sa različitim vrstama invaliditeta, koja nemaju priliku da razvijaju osećaj za drugog ko je različit, osećaj za humanost, osećaj za ravnopravnost. Nemaju mogućnost da spoznaju koliko su u stvari bogati i koliko imaju preduslova za odličan život za razliku od dece sa invaliditetom. Opština će obezbediti prostor ili učestvovati sa novčanom podrškom.

OPŠTINA ČUKARICA

„ZDRAVO ŽIVO!“ – završen projekat u saradnji sa saobraćajnom školom iz Zemuna, organizacijom Ambasadori održivog razvoja i životne sredine, opštinom Čukarica, OŠ Karađorđe iz Ostružnice i OŠ Branko Radičević iz Velike Moštanice. Kroz radionice sa biciklima, stručnjaci iz saobraćajne škole uče decu bezbednosti u saobraćaju, utiču na razvoj ekološke svesti kod dece, ukazuju na značaj fizičke aktivnosti mladih. Opština je razmotrila projekat i preduzela na sebe deo obaveza kao ravnopravnog partnera. Učestvovali su i sa idejom da se ovakav jedan projekat realizuje na periferiji grada, s obzirmo da su deca iz tih škola daleko od mogućnosti koje pruža grad. Opština je takođe preuzela na sebe koordinaciju sa lokalnim školama.

OŠ DRAGAN HERCOG

Škola je prepoznala odličnu ideju projekta „BUDI DRUG“. Stručni tim se uključio na više načina. Prvenstveno obezbeđenjem prostora za rad, a potom i prevozom za decu sa invaliditetom. Takođe, stručni tim je izašao u susret i sa savetima i usmerenjem koje to radionice se mogu raditi sa tom decom, na koji način.

OŠ ISIDORA SEKULIĆ

Ova škola već ima iskustva u radu sa decom sa invaliditetom. Predlog da nam budu partneri na projektu„BUDI DRUG“ su odmah prihvatili. Deca iz ove škole već godinu dana rade na likovnim radionicama sa decom sa invaliditetom, pa će ovo biti samo još jedna nadogradjna njihovoj humanosti i znanju.

HIPODROM BEOGRAD

Ova gradska kuća već duže vreme podržava ugrožene grupe, naročito decu. Bogat prostor na Hipodromu omogućava deci da se igraju u zabavnom parkiću, da crtaju i pišu u prostoru na otvorenom, da jašu konjiće i igraju mali fudbal. Prodajne izložbe za osobe sa invaliditetom su započele zahvaljujući odličnoj saradnju Centra ZA unapređenje društva i Hipodroma. U planu je organizovana poseta dece iz područja ugroženih poplavama, što će im biti iskustvo za pamćenje, kao i prilika da zaborave na nedaće koje su zadesile njihove porodice.

UDRUŽENJE FENIKS

Ovo udruženje okuplja osobe sa invaliditetom i bori se za njihova prava. Zahvaljujući dobroj saradnji, započele su prodajne izložbe njihovih ručnih radova na Hipodromu Beograd. Centar će raditi na daljem razvoju saradnje, a u cilju pružanja što veće pomoći ovom Udruženju.

AMBASADORI ODRŽIVOG RAZVOJA I ŽIVOTNE SREDINE

Ambasadori su se pokazali kao dobri partneri na prethodnim projektima i ta saradnja se uspešno nastavlja. U projektu „Zdravo živo“ stručnjaci iz ove organizacije će održati ekološke radionice za decu u dve osnovne škole. Njihovi predlozi i saveti, shodno dugugodišnjem radu na projektima su nezamenjivi.

SAOBRAĆAJNA ŠKOLA ZEMUN

Ova škola, tačnije tri profesora i njihovi đaci već duže vreme rade na promociji bezbednosti u saobraćaju i biciklizmu. Centar i njegovi partneri su prepoznali dobru ideju i sada zajedničkim snagama rade na implementiranju ove ideje u osnovnim školama. Neophodnost nadogradnje znanja dece u bezbednosti u saobraćaju, ekologiji, fizičkoj aktivnosti, zdravoj ishrani učinila je da se ukljičimo i kroz ovaj projekat omogućimo deci da spoznaju život sa prave strane.

LASTA BEOGRAD

Lasta je kao društveno odgovorna firma, izašla u susret na naš prvi poziv i to obezbeđenjem prevoza deci iz privatilišta do Avale. Stekli smo poverenje ove firme odradivši ovaj događaj profesionalno. Lasta će nam biti prvi donator u svakoj sledećoj akciji sličnog tipa.

DEM COMPANY D.O.O

Ova firma je prepoznla potrebe dece sa invaliditetom i omogućila nam da materijal za rad nabavimo uz njihvu donaciju jednog dela tog materijala. U propremi je potpisivanje protokola o saradnji, na osnovu kog bi u buduće mogli sarađivati sa njima po istom principu.

CRVENI KRST BEOGRAD

Crveni krst se pokazao kao dobar partner, koji je spreman da odogovori na sve naše potrebe, prilikom organizovanja različitih akcija. S obzirom da nismo bili vremenski u mogućnosti da obezbedimo hranu za decu na Avali, Crveni krst je dostavio određenu količinu slatkiša i grickalica, kao i pića.

LIKOVNI CENTAR ŠUMATOVAČKA

Stručni tim likovnog centra je u nekoliko projektnih aktivnosti pokazao dobru volju i spremnost da bude odličan saradnik. Do sada smo saradjivali na tri projekta i verujemo da ćemo uspešno i dalje sarađivati.

UDRUŽENJE SAMOHRANIH RODITELJA

Ovo Udruženje veoma uspešno pomaže deci samohranih roditelja. Kao partneri su veoma otvoreni i spremni za sve predloge. Centar ZA unapređenje društva je već prosledio jedan projekat u koji su ova deca uključena a i u buduće će pomogati na različite načine Udruženje.

BEO TAXI

Beo taxi je pokazao veliko srce tokom majskih poplava. Jedna od njihvih akcija je bila i pomoć Centru da se prikupljena garderoba i higijena preveze u prihvatilište na Sajmu. Verujemo da će kolege taxisti slediti njihov primer u sličnim situacijama.