PROJEKTI

Od svog osnivanja "Centar za unapređenje društva" realizovao je veliki broj projekata, humanitarnih i drugih akcija. I u budućnosti planiramo nove aktivnosti.

2014
“Sportom do prijateljstva”

Psihosocijalna podrška deci iz 11 poplavljenih mesnih zajednica opšine Obrenovac, Projekat finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta i više drugih donatora, ceo projekat iznosi oko 3 000 000 din. DONATORI: opština Obrenovac, TE Nikola Tesla, Zlatarna Celje, Alatnica Barović Obrenovac, Fondacija Ekomer Srpska pravoslavna crkva , crkva u Stublinama, Crveni krst, Siti rekords, Patent COO, Madera restoran Fabrika torti , Soko štark , Marbo , Bambi, MZ Rvati

2014
2015
“Bezbednost se uči od malih nogu”

Edukacija bezbednosti u saobraćaju za decu u vrtićima na opštini Voždovac i Stari grad, ukupno edukaciju proslo oko 2 000 dece, projekti finansirani od strane Sekretarijata za saobraćaj, vrednost projekata ukupno 4 000 000 din.

2015
“Znanjem do boljeg života”

Informisanje lica u readmisiji o svim programima koje Vlada i KIRS predlažu u cilju njihove reintegracije a odnose se na zaposljavanje, uz malo istraživanje, projekat finansirao Komesarijat za izbeglice, vrednost projekta 250 000 din.

2015
“Pokreni bajs”

Edukacija dece i nastavnika o prednostima biciklizma, zdravom životu i ekologiji u Srbobranu, Kuli i Vršcu, projekat finansiralo Ministarstvo za saobraćaj, vrednost projekta 470 000 din.

2015
2016
“Bezbednost dece u saobraćaju na teritoriji opštine Novi Beograd”

Edukacija bezbednosti u saobraćaju za decu u osnovnim školama NBG, obuhvaceno oko 650 dece. Projekti finansirani od strane opštine Novi Beograd, vrednost projekata 1 000 000 din.

2015
2016
“Bezbedni u saobraćaju”

Edukacija dece prvog razreda bezbednosti u saobraćaju na opštini Palilula i podeljen edukativni material, projekat finansirala opština Palilula, projekti vrede ukupno 1 100 000 din.

2016
„Volim sebe i poštujem druge“

Projekat je volonterski realizovan u jednoj OŠ na Paliluli a odnosi se na decu prvog razreda i njihove roditelje. Cilj je da se deca pripreme za izazove koji ih čekaju u savremenom društvu (društvene mreže, vršnjačko nasilje i dr.) a roditelji da nauče kako da vaspitaju svoju decu u skladu sa aktuelnim društvenim promenama.

2015
2016
“Inkluzivna dečija biciklijada”

Takmičenje dece osnovnih škola u biciklizmu na opštini Stari grad i još tri beogradske opštine Palilula, Savski venac i Rakovica, uz učešće dece sa invaliditetom, učestvuje po manifestaciji oko 200 mališana, promovisanje mnogih vrednosti koje našoj deci nedostaju danas: sport, zdrav život, ekologiju, druženje i naročito inkluziju, projekat podržala opština Stari grad, Ambasada Ujedninjenih Arapskih Emirata, Slovačka ambasada, Australijska ambasada, Capriolo, Planet bike, NEXT, Telekom Srbija, Srbija sume, Narodna banka, Zlatiborac, Privredni savetnik, manifestacije vredele oko 1 000 000 dinara

2017
„IT I TI“

Projekat koji se odnosi na širenje preduzetničkog duha među srednjoškolcima, putem online edukacije, projekat finansira Sekretarijat za sport i omladinu, projekat vredi 400 000 din.

2016
„Spretno i pametno u saobraćaju“

Projekat koji se takođe odnosio na unapređenje bezbednosti u saobraćaju za decu prvog razreda na teritoriji opštine Obrenovac, obuku je proslo oko 500 dece. Projekat finansiran od strane opštine Obrenovac, vrednost projekta iznosi 760 000 din.

2017
2018
„Korak ka dostupnom Beogradu“

Izrada android aplikacije o pristupačnosti objekata za osobe sa svim vrstama invaliditeta (kao i mame sa bebama, trudnice, penzionere, osobe sa trenutnim povredama. Aplikacija je dobra i za strane turiste. Trenutno, uneto je više od 250 lokacija i uz svaku od njih, osnovni podaci o objektu, opis, ocena pristupačnosti, kao i saveti za svaki objekat i javnu površinu u sistemu. Dostupnibeograd.rs daje mogućnost kreiranja putanje od lokacije na kojoj se korisnik nalazi do željenog objekta.

2019
„Širimo preduzetništvo mladih na selu“

Program koji se odnosi na obuku mladih na selu, teritorija Obrenovac, o organskoj proizvodnji i preduzetništvu, pisanju biznis plana. Program finansijski podrzava „Ministarstvo omladine i sporta“, projekat vredi 1 500 000 dinara.

2016
U TOKU
„Družimo se i učimo zajedno“

Projekat koji je u toku, a odnosi se na podizanje kapaciteta dece bez roditelja koja žive u domu, za samostalan život nakon domskog smeštaja. Učestvuju studenti strukovnih fakulteta koji uče decu osnovnim „životnim pravilima“ a studentima se taj angažman beleži kao stručna praksa ili dodatak diplomi na fakultetu. Projekat finansira „Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja“ a projekat vredi 1 000 000 din. Projekat još podrzavaju: Akademija 28, Pozorište Boško buha, Mekdonalds, Kuglana Žabac, ZOO vrt, Botanička bašta, Pozorište lutaka Pinokio, Muzej automobila, Bioskop Fontana, SC Olimp, Plazma festić, Igraonica u TC Stadion, igraonica Syber shark, Telekom, Filozofski fakultet, Visoka škola za socijalni rad i mnogi drugi.

U TOKU
„Zlatne ruke“

Program koji se odnosi na obuku mladih na selu, teritorija Obrenovac, o organskoj proizvodnji i preduzetništvu, pisanju biznis plana. Program finansijski podrzava „Ministarstvo omladine i sporta“, projekat vredi 1 500 000 dinara.

HUMANITARNE AKCIJE

Akcija

“Snežni osmeh”

2014/2015/2016/2017

Podeljeni novogodišnji paketići za 850 dece različitih ugroženih grupa (deca iz poplavljenog Obrenovca, deca samohranih roditelja, ugrozena deca sa opštine Savski venac), akcije su finansirane od strane Javnobeležničke komore, firmi GERBI, BEOPLAST, IKEA, Bambi, Privredni savetnik, Josif Pančić i dr. Uloženo oko 850 000 din.

CILJ AKCIJE je prikupljanje sredstava kako bi se pružila podrške mališanima bez roditeljskog staranja da razviju svoje kapacitete za samostalan život nakon doma. Promocija ideje je uspešno realizovana jer je na istu temu započet program „Družimo se i učimo zajedno“ koji finansira Ministarstvo za rad..

Humanitarna akcija „Podrži me jer i ja

želim biti srećan“

2016

Humanitarna akcija “Humane romantičarke“

2015

Pokrenuli najstariji beogradski ženski rukometni klub „ORK Beograd“ i Udruženje „Centar za unapređenje društva“, a u Cilju otvaranja Centra za rekreativnu terapiju dece sa različitim vrstama invaliditeta. 

DRUGE AKCIJE